Om oss

Föreningen Allra Käraste Syskon har sin grund i skolgruppen Katedralskolans Feministgrupp i Lund där det feministiska engagemanget började. De två huvudsakliga projekten (Mensskydd och Sluta ruta våra brudar) gjorde att gruppen fick medial uppmärksamhet och ökat elevinflytande på gymnasieskolan. När skolgruppens styrelseledamöter Naima Fridén, Hanna Lövehed och Sanna Warnemyr senare tog studenten bestämde de sig att stå på egna ben och starta en fristående förening. Arbetet inriktar sig på gymnasiet och har ett elevperspektiv, ett perspektiv som sällan tillvaratas i genusdebatten. Föreningen startade januari 2017 och är en ideell organisation som går att stödja genom att bli passiv medlem samt ekonomiskt bidrag genom swish på numret 123 576 45 43. 

Vilka är vi?

Föreningens styrelse

Sanna Warnemyr
Kassör

sanna@foreningenaks.se

 Sanna gick programmet
International Baccalaureate på Katedralskolan i Lund och det var under gymnasietiden hon började engagera sig feministiskt. Sedan studenten 2016 har hon bland annat studerat etnologi och genusvetenskap på Lunds Universitet samt arbetat ideellt med föreningens mensskyddsprojekt som strävar efter att alla skolor ska erbjuda gratis mensskydd på toaletterna.

Naima Fridén
Sekreterare

naima@foreningenaks.se

Naima gick historieprogrammet på Katedralskolan i Lund där även det feministiska engagemanget växte sig starkt. Hon har sedan studenten 2016 arbetat och har nu börjat sin historiekandidat på Stockholms universitet. Naima ligger bakom kampanjnamn och flera andra fyndiga formuleringar som används i föreningen. Tillsammans med Hanna har hon utvecklat historiekampanjen. 

Hanna Lövehed
Ordförande

hanna@foreningenaks.se

Hanna gick också historieprogrammet i Lund. I ettan gick hon med i feministgruppen där  diskussionerna kring mer kvinnohistoria började växa fram. Snart var hon och Naima fullt fokuserade på arbetet med SLUTA RUTA VÅRA BRUDAR. Hanna har gjort föreningens loggor, affischer och andra estetiska detaljer. 2017 tog hon studenten och har sedan dess pluggat konsthistoria på Lunds universitet. 

Utmärkelsen Ungt Kurage

I augusti 2017 tog föreningens styrelse emot priset Ungt Kurage av Raoul Wallenberg Academy för arbetet med Allra Käraste Syskon. Priset delas ut årligen till unga som utmärkt sig genom att uppvisat stort mått av civilkurage. I december samma år åkte vinnarna på en studieresa till Stockholm i Raoul Wallenbergs fotspår. Tack alla som stöttat oss och gjort detta möjligt!